В социалните мрежи се разпространи клипче, на което обезумяла собственичка на бутик гони руския, искаща да върне закупени на предния ден дънки. Драмата се разиграва в мол „Галерия Бургас”,  а сумата довела до екшъна е 210 лева.   Кадрите са заснети от клиентката- рускиня и са публикувани с подигравателен привкус в  youtube. Само за няколко часа видеото е събрало над 10 000 гледания, а заснемането му е доста по- евтино от рекламите,  които имат за цел да привлекат туристи в нашата мила страна.

 ВИДЕОТО вижте тук!

Не можем да застанем напълно на страната на рускинята, защото не знаем какво точно е провокирало търговката да полудее така, но е факт, че жената е клиент в магазин. Клиент, който си е закупил даден продукт,  променил си е решението и е искал да го върне. Да, ама не! Във въпросния бутик стоката не се връща, а клиентите позволили си да искат това се гонят.

За жалост това не е изолиран случай. Това не е и просто  невротичка забравила да си пие лекарствата. Прословутото българско гостоприемство явно липсва от курортите, а приказката, че клиента винаги има право е само на теория. На практика, той няма права по родното Черноморие. От друга страна важно е удобството на обслужващия персонал, а клиентът е по-скоро банкомат, от който само дърпаме парички без да влагаме нищо. Чистачките гонят туристите с викове, че са им прекалено мръсни стаите, сервитьорките недоволстват, че клиентът се бави с поръчката, а магазинерките се мусят,че им нарушаваш спокойствието като влизаш само да разгледаш в техния магазин. Накарая, разбира се, всички се оплакват как туристът в България бил много стиснат, а те работят за жълти стотинки.

В общи линии политиката е да спечелим пари днес или най-много утре, после туристът си тръгва и идва нов. Старият дали ще се върне нас не ни интересува,  нали сме му взели парите. Туризмът в перспектива не е важен. Догодина ще го мислим.

Да, ама туристите помнят, а офертите от чужбина валят. Цените са по-ниски, хората са по-мили и строежите са по-малко.

Изгонената рускиня от бургаския бутик най-вероятно няма да се върне в България, но важното е, че търговката спечели 210 лева. От тези 10 000 души, които са видели видеото дори и 1000 да се откажат от почивка в България е убийствено за родния туризъм.  Важното е обаче , че продавачката си шътна дънките и направи една „добра” безплатна реклама на България.

Заповядайте в България отново!

Олга Даскалова; ТrafficNews.bg