Учениците не трябва да имат домашни, а да се обучават основно в клас, такова мнение изрази пред Дарик началният учител от столичното 47-мо училище Мина Илиев. От понеделник фактически започва новата учебна година за неговите второкласници.
 
На въпрос колко тежи ученическата раница в началното школо, Илиев коментира, че не знае, но в своя клас е решил проблема с тежките чанти: "Още от първия учебен ден давам учебниците, подвързват се и се надписват вкъщи, децата имат шкафчета и учебници у дома не се носят, домашни нямат. За мен дете, което стои повече от 15 минути върху домашното, това е мъка, значи нещо не е наред. Освен това те стоят по цял ден в училище, значи трябва там да се свърши всичко и как ще стане - това е работа на учителя. Детето след училище трябва да бъде свободно".

"Детето е осем часа в училище и стои на един чин и не стига това, ами да го натоварите и вкъщи да стои така, това е садизъм", категоричен е учителят.
 
Той обясни, че не дава домашни на децата, а в час под формата на игра и с внимателно поднасяне на информацията от страна на учителя, те усвояват много добре материала.
 
По повод идеите, които се чуха през последните дни за глоби за родители, които не пускат децата си на училище, Илиев смята, че донякъде подобен тип санкции биха помогнали за връщането им в час.