Безспорно най-коментираната вътрешнополитическа тема днес е смяната на най-високото кресло в образователното министерство. Громко звучат гласове, че ако Кунева бе бламирана, нещата неотклонно отиваха към предсрочни парламентарни избори.

Както е известно, нравът на премиера е в критична ситуация да залага не само на по-лесното, но и на най-сигурното. Пообиди се на чест бившият вътрешен министър - незабавно бе заменен с доказано преданата Румяна Бъчварова. Нещо подобно се случи и с бившия министър на правосъдието от второто Бойково правителство - ето я насреща  универсалната Екатерина Захариева. Неудобен стана министърът на "върви, народе възродени" - дойде ред и на Меглена Кунева.

Времена и нрави - сигурността не е в панталона, а в полата. Така че няма кой да разклати статуквото, готвим се за  редовните президентски избори, без предсрочни парламентарни. Можем да разчитаме на изцяло дамски правителствен кабинет, начело с петльов гребен. Все пак добре би било да споменем признанието на един български поет от друго време, съвсем непознат на Винету: "Посивях от неверни приятели, / и от верни жени посивях"... 

Мария Владова, TNS.bg

Още новини ТУК