Откакто се състоя премиерата на документалния филм за поп иконата Уитни Хюстън на грандиозния фестивал в Кан в сряда вечерта, започнаха да изплуват шокиращи факти от живота на певицата. Вчера научихме, че Уитни е била жертва на сексуално насилие в детска възраст. При това от страна на братовчедка си. 

Продуцент на лентата е лелята на Хюстън Пат, която е единственият човек, на когото Уитни се е доверявала и е споделяла жестоките истини от живота си. И ако вчерашната вест ви се е сторила изненадваща, то днешната наистина ще ви шокира. Оказа се, че Уитни е била обект на омраза и някой много е искал смъртта й. И това е бил един от най-близките й хора. Мислите, че е съпругът й Боби Браун, който я тласна към наркотиците? Грешите. Според версията на лелята това е любящата й дъщеря Боби Кристина, която почина малко след като майка й бе намерена мъртва във ваната.

 

Във филма Боби заявява на глас, че иска да убие Уитни, но отстрани да изглежда като трагичен инцидент или естествена смърт, за да не бъде заподозряна. Интересното е, че точно така изглежда смъртта на майка й, когато безжизненото й тяло е намерено в дома й. Боби Кристина е направила опит за самоубийство и преди януари месец 2012 г., когато умира Уитни.

В деня, в който поп иконата си отива, Боби пратила бодигарда си за сладки и Уитни била още жива. Когато се връща 30 минути по-късно, Хюстън вече е мъртва. Три години по-късно Боби умира, самоубива се във ваната. Любопитна е причината за това дъщерята на Уитни да желае смъртта на собствената си майка. Приживе двете бяха повече от близки и непрестанно демонстрираха любов и привързаност една към друга. Дори след като Уитни почина, Боби Кристина изглеждаше така сякаш едва ли някога ще понесе загубата. Боби бе неотлъчно до звездната си майка по време на всяко нейно турне и пътуване.

Според дългогодишната асистентка на Уитни тя взимала дъщеря си навсякъде и не се отделяла от нея, защото се страхувала, че може да й се случи нещо травмиращо, каквото се е случило на самата Уитни (сексуалното посегателство, извършено от братовчедка й). Но въпреки че грижовната майка се опитала да предпази дъщеря си, всъщност Боби Кристина никак не харесвала начина си на живот и факта, че била принудена да пътува постоянно.

Също така Боби е била свидетел как майка й е вземала наркотици. Освен наркотиците, Уитни имаше и други проблеми - неясната й сексуална ориентация. Вероятно заради шока, който е преживяла като дете, неведнъж в медиите се говореше, че е привлечена и от жени и че е бисексуална. Въпреки че всички сочат с пръст Боби Браун и той е един от главните заподозрени за саморазрушителното поведение на Уитни Хюстън, всъщност той няма главна роля във филма. Той се появява само в няколко сцени.

 

Друг любопитен факт, който изплува от лентата е, че смъртта на Боби Кристина всъщност не е самоубийство. Малко след като Уитни Хюстън умира, дъщеря й съобщава пред медиите, че е щастливо влюбена и вече сгодена за приятеля си Ник Гордън. Три години по-късно Боби е намерена в безсъзнание във ваната, уж след употреба на наркотици. Всъщност има доказателства, че любимият й е имал добра причина да се „отърве“ от нея.

Причина за подозренията на мнозина е, че той е злоупотребил с банковата сметка на Боби Кристина и е изтеглил значителна сума, докато тя е била в кома, пише woman.bg. През последните месеци двамата многократно са имали скандали помежду си, завършващи с насилие от страна на Ник Гордън. Освен това, преди да бъде намерена в безсъзнание, Боби Кристина е изявила желание да се разделят. Уитни Хюстън и Боби Кристина – две дами, чиято смърт винаги ще бъде забулена в мистерия.