Нов импулс за меме хумор даде напрежението между Руското посолство в България и българското правителство. Макар ситуацията да създава предпоставки за сериозен последващ конфликт, някои дори намекват за военен такъв, българската хумористична нагласа винаги се намесва на място. Този път с деликатна шега на чужд гърб:

Посолството на Русия в България затваря поради мижав интерес“. Това е изписано на картинка, майсторски имитираща публикация на българския изпълнител Панайот Панайотов във платформата Tweeter.

Всъщност тънкото чувство за ирония на неизвестен автор прави препратка към скандала между Панайотов и Кичка Бодурова, който взриви мрежата преди дни. Двамата се скараха през Фейсбук заради странен пост на певеца в личния му профил.

"Няма да пея на 11 юли в Бургас с Кичка Бодурова в Летния театър поради мижав интерес към концерта. До всички мои фенове - извинявам се", написа той.

От нейния профил пък в коментарите се появи отговор: "Поради големите претенции на П.П. неговото участие беше отказано от организаторите. Концерт е почти продаден-много груб пост!".

Разбира се, медиите гръмнаха по темата и на Панайотов се наложи да обясни, че във въпросната вечер, родила спора, тя му писала изненадващо съобщение във вайбър, че отказва участието му. "Днес си направих труда да погледна скицата с продадените билети. Много малко бяха. Като не ми беше дадено обяснение, аз сам го потърсих и явно това е причината", каза певецът.

Някой прозорлив зевзек явно е съзрял тънката пресечна линия, която обединява двата скандала – Панайотов-Бодурова и България-Русия. Можем само да предполагаме каква алюзия е искал да направи авторът на мемето. Може би, постепенното отдръпване на  българската нация от приятелските си отношения с руската страна след началото на военния конфликт. Не е изключено "големите претенции на П.П.", да са го вдъхновили. Или че и в двата случая липсата на адекватна комуникация е изиграла лоша шега. 

Знае ли се..

Едно обаче е сигурно, когато двама артисти се карат – губи публиката!