Остават само два дни до 1 март, а Пловдив вече се е оцветил в бяло и червено. В центъра на града продавачите на мартеници са превзели всяко едно свободно кътче и се надпреварват да продават всякакви видове гривни, гердани и брошки. Не липсват и традиционните мартеници, но повече се набиват на очи брошки с анимационни герои, гривни с имена и различни мъниста и дори диадеми за глава.

По главната улица не липсва и украса в традиционните цветове за март месец. Дървета пред Общината са нагиздени с красиви мартеници, а Пижо и Пенда се подават зад червено-бяла пейка!.

Днес и утре ще се състои и благотворителен мартенски базар в "Мол Пловдив" . Мартеничките ще се продават на третия етаж в мола, уточни Доника Тодорова, доброволец към фондацията. Всички събрани средства от базара ще бъдат оползотворени за деца, отглеждани в институците.

Мартеничките са български, изработени са ръчно, с огромно желание от доброволци от цялата страна. "Всяко нанизано от нас мънисто, всяко намотано ширитче, всяко възелче е вариантът ни да съберем средства и надеждата ни с тях да усмихнем дете. Ако отново имате желание да ни подкрепите, ще ви очакваме на базара, заедно да сбъдваме мечти!", споделят организаторите.

ВИДЕО от центъра на Пловдив ВИЖТЕ ТУК!

Снимки: Равена Андиано