Майка на три деца, която живее със семейството си в Англия, пътува постоянно до България и обратно. Не за туризъм, а за лечението на най-малкия си син - 4-годишния Даниел, който е с детска церебрална парализа. Във Варна той провежда втория си терапевтичен курс.

Даниел посещава Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи във Варна. Той все още не може да ходи самостоятелно, но бележи първи подобрения, дори вече имаме 10 уверени крачки, каза майката му Валерия Михова пред Bulgaria ON AIR.

Не е прецедент родители да предпочетат лечебното заведение за рехабилитация пред друго такова в чужбина. Михова обясни, че това, което им предлагат в Англия, е доста по-малко, от помощта, която имат тук. Даниел посещава кинезитерапия, физиотерапия, хидротерапия, механотерапия и специален педагог.

Центърът приема деца от цялата страна, като тези от по-отдалечените градове се настаняват с придружител за целия период на терапевтичния курс. Всички услуги в Центъра са напълно безплатни.