Получихме сигнал за некоректен търговец от читател на TNS.bg. Става въпрос за магазин DENZEL, намиращ се в Търговски център "Форум" в ЖР Тракия в Пловдив, от чийто щанд за домашни потреби нашият читател си е закупих един артикул.

"Касовата бележка която получих, изобщо не отговаряше на стандартите за фискален бон. Пишеше само вида на стоката и една цифра. Поисках да върна покупката, на което госпожата от азиатски произход ми отговори: Ти вече купил. След кратка разправия й казах, че ще се обърна към Комисия за защита на потребителите, при което тя хвърли продукта настрани, скъса бележката и ми върна парите, като ме заплаши повече да не съм стъпил в магазина й. Моля да проверите кой им е разрешил да ползват касов апарат, който не отговаря на българското законодателство."

Разбира се, ще направим проверка. Но това, което веднага изниква в съзнанието ни, е официалното откриване на най-големия китайски магазин в България преди 4 години, когато в ТЦ „Форум" в Тракия целият втори етаж бе претъпкан с китайци, а собствениците обещаха, че всеки ще може да си купи всичко, което му е необходимо, на прилична цена. Е, тогава пропуснаха да кажат, че касовите бележки няма да са съвсем читави, но...

Вижте снимки от официалното откриване на магазина преди 4 години, когато всичко беше еуфорично и обнадеждаващо...

Още новини ТУК

TNS.bg