Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят. Ако пътят бе беше обработен, щяхме да имаме метър сняг. Това заяви пред bTV министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

„Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи”, заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", добави Павлова. 

Павлова каза още, че изминалата нощ е била много сериозна и критична нощ. „Над 2 600 снегорина излязоха на пътя. Двойно увеличихме броя. Най-големите ни затруднения бяха Русе, Търново, след което и по към източната част на страната. Всички пътища бяха затваряни поетапно, за да бъдат обработвани. В момента най-критично е в Силистра. Всички пътища в областта са затворени за тежкотоварния трафик”, посочи регионалният министър.

От думите й стана ясно още, че на прохода „Петрохан” има метър сняг. Има и паднали дървета. Пътят е отворен и проходим при зимни условия.

Още новини четете ТУК

TNS.bg