Цялата любов, която получавам на сцената, я връщам като бумеранг, тя ме стимулира и аз я раздавам от сцената, каза Лили Иванова в предаването "Панорама".

Тя обясни, че много внимава какво пее и отбеляза, че да пее за любов е нейна съдба.

Лили Иванова: Ако някой си въобразява, че е вечно на мода, той е свършил. Той е фалирал. За да си на гребена на вълната, не можеш да си фантазираш и да смяташ, че си най-великият. Първо трябва да слушаш какво става по света. Музиката е различна вече и трябва да се съобразяваш. Не ние сме велики, а публиката е велика. Хората са платили за концерта и аз благодаря, дори при тази безработица, че намират как да дойдат на концерта. Аз не смятам, че съм най-великата, публиката решава.

Няма музика или песен за целия български народ или за целия свят. Всеки има своя вкус и свое предпочитание. Ключът към душата е любовта. Всеки иска да получи любов. Няма човек, който да не иска да получи любов. И днес, когато всичко е отчуждено, хората имат още по-голяма нужда от любов, казва голямата Лили Иванова.

През лятото излезе най-новият албум на Лили Иванова. Той включва 8 нови песни, а 3 от композициите са записани в нов аранжимент. За първи път в своята дискография певицата издава албум без име, а корицата му не носи никакъв графичен знак. Обложката има истинска колекционерска стойност, защото представлява портрет на Лили Иванова, дело на художника Васил Горанов.