След като всички социални медии и светски личности в страната се вдигнаха срещу избора на новата Мис България 2017 – Тамара Георгиева, новината скорострелно се разпространи и по световните медии.

Сайт с 38 милиона абоната отдаде нужното внимание на нелепите избори на българското жури.

Колко е корумпирана България?  Мисис България 2016 в ляво и Мис България 2017 вдясно. Коя е вашата любимка?, написа m.9gag.com

Под поста насочен към потребителите, сайта публикува и колаж на двете миски - Анита Мейзер и Тамара Георгиева, а коментарите въобще не са цветущи.

Голяма част от потребителите написаха: „Никога не бих посетил България, ако това са най-красивите жени, които могат да предложат” и още “Открийте разликите между победителката от родния ми град и Мис България 2017”, друг коментар пък гласи „Това ми дава надежда, че някой ден и аз мога да стана победителка в България, просто трябва да си намеря работа там”.

В своя защита, тя отвърна на отрицателните коментари с:  „Тези хора не ме познават. Това, което виждат от тези снимки, не ме окачествява като човек. Те не знаят каква душа и сърце имам, зад какви каузи съм готова да застана. И не, аз не съм грозна в никакъв случай”, каза още Тамара Георгиева.

Носителката на короната твърди, че е била подготвена за това. Изненадата й обаче дошла от „простотията на хората и грозните им постъпки”.

„Завърших Италианския лицей в София, а после - Художествената академия - със специалност „Дизайн на порцелан и стъкло". Сега ми предстои магистратура, която искам да бъде свързана с модния дизайн, защото работата ми е такава – работя в моден бутик. Това е моя страст. А също така помагам в семейния бизнес, който е свързан с дизайна на порцелана и на стъклото”, разказа още Тамара Георгиева.

На модния подиум се изявява от малка, но основно в благотворителни ревюта. Първата й сериозна поява на конкурс е през февруари тази година на „Lady България”, на който печели награда, пише nova.bg

„Конкурсът „Мис България” за мен беше мечта от малка. Винаги ми се е искало да изпитам тази емоция, която изпитват момичетата, участващи в конкурса. Това е сбъдната мечта за мен”, казва Тамара Георгиева.

Тя обаче смята да развива способностите си като дизайнер, а модата да остане само хоби.

„Разбира се, ще бъда част от такива конкурси, може би като гост, като жури, но ще трябва тепърва да развивам кариерата си. Искам да се развивам като дизайнер, все пак това е моята професия”, добави Тамара