Публикуваме новия коментар на Кеворк Кеворкян, качен в неговата Фейсбук страница:

Вчера турският президент пак притегли Кърджали към Турция. „Кърджали е част от душевните ни граници“ – казал той. И пратил поздрави на всички жертви и потиснати негови братя, включително и от България, които се молили за успеха на Турция.

Ха сега, пак го прегръщайте. Хубаво е да му правите достлук с Меркел - обаче не е лошо да се сетите, че Кърджали все още е в България.

Ердоган не за първи път се държи безцеремонно с Историята - нас пък изобщо не ни брои. И защо да го прави. Той добре знае, че нашите ще мълчат като пукали.

Да не би Захариева да каже нещо? Той и София да поиска, тя пак ще мълчи.

Пред явната наглост мълчат, обаче не се уморяват да съчиняват конспирации около руския патриарх. Радев не го мислете – Кирил му направи чудесна услуга, може би случайно, а може би - съвсем съзнателно. Не ги мислете и русофилите. От задочната разправия с Кирил стана ясно, че имаме министри, които и за ратаи няма да ги вземат в руската патриаршия, толкова са прости.

Прости, прости, обаче сега само се облизват след нахалството на Ердоган. Имало признаци, че Падишахът се е раздвижил – наредил на своите да обясняват постиженията на ГЕРБ. Пак е грешка – ако повечето от тях можеха да говорят умно, нямаше сега да са в кръгова отбрана.

Падишахът/нашият отново е пренебрегнал единствено разумната заповед: да си затворят устите. За нищо не ги бива: лакеите му непрекъснато твърдяха, че не само руснаците са ни освободили от турско. Но когато Радев го каза, останаха като препарирани. А един от гробокопачите на Падишаха каза, че Радев „ястребеел“, бил ястреб.

Копай, умнико, копай: ако Радев е ястреб, какъв е в хербария на ГЕРБ Плевнелиев – гургулица, гугутка, кокошинка, врабец или…

И тоя прави услуга на Радев.

***