Росен Желев Ангелов е шесторният убиец от Нови Искър, обявиха МВР и прокуратурата! Това е установено категорично, заяви Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, на специален брифинг по повод на шесторното убийство в Нови Искър.

Ангелов е привлечен задочно като обвиняем, каза още Сарафов, като добави, че престъплението е разкрито и доказано. Към настоящия момент мярка за него не е взета, като в момента, в който бъде хванат, ще му бъде предявена и мярка.

"Направени са 16 огледа, 91 еспертизи, 6 аутопсии, разпитани са 21 свидетели, някои от тях пред съдия", заяви директорът на Националната следствена служба. Аутопсиите показват, че са убити с няколко изстрела, като на всеки един в главата има контролен изстрел.

Росен Желев Ангелов е човек без документи, без собственост, а прякорът му е Горския човек", допълни още Сарафов за профила на обвинения в шесторното убийство.

Сарафов изчете досието на Ангелов. Той има три присъди, две от които за изнасилване. В Луково е блудствал с 12-годишно момиче и задочно е осъден на 8 години затвор. 

Припомняме, че Росен Ангелов беше издирван за убийството на шестима души в Нови Искър. След вчерашната акция в село Луково стана ясно, че той се е укривал във вила в района. Днес отново жандармерия и полиция блокираха селото. По-рано днес се появиха и снимки, на които се вижда, че Ангелов е тренирал като Рамбо. В двора на вилата, в която се е укривал в село Луково, са открити следи от стрелба. Росен се е целел в измайсторени от него мишени. Най-шокиращото обаче са навързаните на канап бутилки, по които той е стрелял.

Очаквайте подробности!