Това, което ще се случи на гърците, е възпитателно, за да разберат защо не трябва да излизат от еврозоната. Досега за "безплатния обяд" плащаха германците, но оттук нататък те отказват да плащат и първите, които ще откажат след тях са италианците. Това коментира в сутрешния блок на бтв Михаил Константинов за изборите в Гърция и победата на СИРИЗА, която поиска опрощаване на дълговете на страната.

Според икономиста Владимир Каролев гърците ще пият една студена вода. Не само децата вярват в Дядо Коледа, коментира още Каролев, който смята, че обещанията покрай изборите, са нереализуеми. Един от митовете, които битуват в Гърция е, че е имало някакво стягане на коланите. През 2009 г. публичните разходи в Гърция са 97 млрд. евро, а през следващата година - 107 хил. евро. Коланът в Гърция се стегна само в частния сектор, посочи икономистът.

Според Михаил Константинов гърците са много нагли. Той даде пример с една отрупана маса, от която някой яде без да плаща, а на всичкото отгоре казва, че иска останалото да не се вдига, за да се изяде на вечеря. 

Гледайте Германия и Русия, каквото се случва и тътне там, това се случва в цяла Европа. Русия води война и е мобилизирала целия си ресурс, а политиците в Русия изобщо не са уплашени от санкциите. Германците пък излизат да протестират срещу други хора, което досега не се е случвало, посочи Константинов. 

Има наченки на популизъм у всички партии у нас, посочи Каролев на въпрос коя партия бихме могли да отъждествим с гръцката СИРИЗА. Социалистическият вирус е заразен, защото това си е жив социализъм, посочи той.

Откакто съм жив, по-голямо безобразие от това в Украйна не съм виждал, коментира Константинов и избухналата с нова сила криза в страната. 

TrafficNews.bg