Историята за Сара, която бе сравнено с легендарното японско куче Хачико, трогна хиляди във Фейсбук.  Това е кучето, което вярно чака стопанина си на входа на Западния парк. Оказа се, че животното е там не от месеци, а от години…

Историята разказва Румяна Шопова във Фейсбук:

Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание. Малко след като сподели трогателната история, Румяна написа и продължение, в което споменава, че от смъртта на собственика на кучето са минали цели 4 години:

Историята на Сара има неочакван обрат! С мен се свърза момче което потвърди нейната съдба, но с поправка, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в Западен парк! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба.