Всички сме чували за злата мащеха от приказките на Братя Грим, Шарл Перо и много други. Днешната ни история обаче показва една друга страна, която се различава от детските книги. Одри-Никол е разведена от три години. Тя знае, че когато малката ѝ дъщеря отива при баща си, неговата нова съпруга ще бъде там. Вместо Одри да се почувства застрашена или ядосана от този факт,  тя прави нещо, което всеки осъзнат човек би  направил в  подобна ситуация.

Тя сподели обща снимка на новата жена в живота на бившия си мъж и детето си, но към нея тя написа и едно красиво откровение, за да  благодари на "другата жена", пише vesti.bg. Снимката е харесана над 70 хиляди пъти до този момент във "Фейсбук".

Ето какво написа Одри-Никол:

"Това е приятелката на бащата на детето ми. Благодарна съм, че я има, защото когато малката е при баща си, именно тя е тази, която я храни, грижи се за нея, купува ѝ подаръци... изобщо се грижи за нея като за свое собствено дете. Защо изобщо майките се настройват отрицателно и се държат доста злобно с "новите жени" в живота на бившите си? 

Никой не е казал, че е лесно да бъдеш майка на дете, което дори не е твое. Така че, ако има някой, който наистина се старае да направи най-доброто за детето ви, не го отблъсквайте! Защото тези жени не се нуждаят от драма, ще се отдръпнат и ще спрат да правят всички тези неща за децата ви. Едно дете може да има две майки, защото за мен колкото повече хора има, които обичат дъщеря ми, аз съм толкова по-щастлива!

Никога няма да я накарам да се чувства като аутсайдер. Както казах - изключително съм благодарна, че това момиче съществува! Мили дами, моля ви пораснете и се фокусирайте върху това да бъдете добра майка. Обичайте повече, мразете по-малко!".

Немалко са и хората, които подкрепят позицията на Одри.

"Невероятно е да видиш  как тези хора са обединени около едно дете", пише Кристина Влахович.

"Моята майка заведе на обяд новата приятелка на баща ми, когато нещата между тях станаха по-сериозни. Веднага станаха приятелки. Дори бях на ваканция с майка ми, баща ми и мащехата ми. Макар баща ми да се разведе и с нея, те останаха приятелки", пише друга жена, която е била в подобна ситуация също.

TrafficNews.bg