Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин, на когото по време на разходка в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Така започва история, публикувана от Румяна Шопова в група в социалната мрежа фейсбук.

Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка, където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка с пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие, продължава публикацията.

Хиляди харесаха и споделиха историята на вярното куче. Мнозина го сравняват с Хачико - куче от породата акита ину, което става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. Професор Уено ежедневно пътува с влака на работа и кучето всеки ден го изпраща сутрин, а след това се връща да го посрещне на гарата точно в 5 часа след обяд.

На 21 май 1925 г. Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира, пише 24 часа. По това време Хачико е на 18 мес. На този ден той дълго чака стопанина си, който никога не идва. Въпреки това кучето продължава да го чака всеки ден, пристига в 5 часа след обяд и седи до късно. Макар че много роднини и познати се опитват да вземат кучето при себе си, то неизменно се завръща на гарата, за да посрещне стопанина си. Местните търговци и работниците започват да го хранят, възхищавайки се на неговата преданост и постоянство. Това продължава години наред.