"ДАНС ми казаха, че Дарина Сарелска (директорът на новините в Нова тв) е къртица на предаването ми." Това обяви току-що журналистът Васил Иванов, който напусна Нова тв с мотив цензура.

Скандалният журналист дава съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но bTV отказа да излъчи точно този епизод снощи с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията.

"Дарина Сарелска не таи добри чувства към мен от доста време. Снимахме кмета на Неделино и обществената му поръчка на детска градина за 1,5 млн. лева. Този кмет сега е подсъдим. Той има един огромен замък над Неделино за над 15-20 млн. лв. Оказва се обаче, че по това време ДАНС са записвали телефоните му. Викнаха мен и Силва Зурлева в ДАНС като свидетели и казаха, че в екипа ни имало къртица", разкри Васил Иванов.

"Аз попитах хората от ДАНС кой е къртицата. След малко се върнаха и ми показаха лист, на който пишеше името Дарина Сарелска. Това е човекът, който е казвал на кмета на Неделино какво ще снимаме за него. Тя е била къртицата", заяви журналистът. Той пусна и запис от разговора си с изпълнителния директор на Нова телевизия Силва Зурлева. В разговора тя потвърждава, че ДАНС са разкрили името на Дарина Сарелска като къртица в телевизията.

По думите на Иванов, Сарелска има общо с депутата на ГЕРБ Недялко Славов. "Г-жа Сарелска му е снаха, тя е женена за брата на Славов. По времето, когато той не е депутат, Славов създава фирма "Арнед пойнт" ЕООД, регистрирана през 2013 година. Само няколко месеца след това дружеството получава обществена поръчка за малко над 57 хиляди лева", обясни журналистът.

"Тези пари са получени от кмета на ГЕРБ на Златоград Мирослав Янчев. Кметът е кум на сватбата на Недялко Славов", заяви Васил Иванов и показа снимки, достатъчно красноречиви за твърдението му.