Ужасяваща снимка ни изпрати читателка на TrafficNews.bg. Гледката е толкова стряскаща, че ни побиха тръпки. Снимката е качена във Фейсбук от Митко Попов. Ето и неговия коментар:

Между Ахелой и Поморие - повече от 20 делфинчета вчера! Някои от тях разрязани! Ето това е, което се случва! Виждате как делфинът на снимката е отрязан, за да бъде освободен от мрежата! Бяха изрязани и прибрани гръбните мускули, т.нар. филета... В морето има още много - сега броят на изхвърлените само за няколко дни надминава 50!!! Инсититуциите нещо? Май нищо, нали? "От по-топлата вода" ще да е...

Оставяме без коментар разказа - снимката е достатъчно красноречива. Всички сме наясно, че бракониери изтребват делфини в Черно море, за да продават месото им. Делфинското се смята за деликатес и се продава за стотици левове килото. По-голямата част от незаконния улов се пласира в чужбина, тъй като там се плаща много по-добре - килограм месо се пласира до 900-1000 евро.

В същото време морските бозайници са защитени от закона и уловът им е абсолютно забранен. Въпреки това рибарите често ги хващат с оправданието, че случайно се оплели в мрежите им.

Вижте тази снимка и кажете този делфин "случайно" ли изглежда така?


Още новини ТУК

TrafficNews.bg