Спомняте ли си какви пожелания ви отправиха миналата година на този ден, мили дами? Вероятно - не. Но те като че ли са се сбъднали: вие сте красиви, нежни и обичащи. Всичко женствено във вас се е съхранило. Едновременно с това вие продължавате да сте тези, които утешавате, обгрижвате, мъкнете тежести (и за кухнята, и в житейски план), работите наравно с мъжа до вас, грижите се за децата си, за външния си вид (за да сте винаги в "джаза"), учите - и себе си, и заедно с отрочетата си... Казано по-кратко - вие сте неотразими!

Днес е 8 март! Няма да се впускаме в дълги философски тиради "за" и "против" този ден! И без това ни омръзна да подлагаме всяко нещо около нас на неизменното съмнение, отричане или даже заклеймяване. Дори няма да ви зададем въпроса кой и за какво празнува на този ден. Всъщност нека се опитаме поне на този ден да не се делим.

А просто да приемем, че днешният ден (независимо от това грее ли слънце, или превалява дъждец) е ден на любимата, прекрасната, красивата, образованата, модерната, успяващата, креативната, добрата, благородната, най-милата и най-търпеливата... българка. Познавате я, нали?

Тогава просто я прегърнете, преди да се е събудила, обадете й се по телефона, напишете й във Фейсбук, или - още по-добре - поканете я на обяд, ако ви се усмихва от бюрото срещу вас. Целунете я! Прошепнете й нещо мило! Не забравяйте да бъдете кавалери!

А вие, български жени, продължавайте да бъдете неотразими! Направете му закуска, кажете му, че го обичате, изпратете децата на училище, отидете на работа и ако шефът ви е жена, даже може да й подарите цвете. А вечерта се постарайте още малко - след като проверите уроците и домашните, направете нещо романтично, необичайно, празнично. Не се щадете и не се сърдете, ако колегата ви е забравил да ви поздрави, а любимият мъж до вас е пропуснал неизменното букетче.

Дръжте се като дами! Нали сбъднахте всичките пожелания от миналата година - да сте красиви, нежни и обичащи...

Честит празник, скъпи жени! Честити да сте, майки и любими!

Още новини четете ТУК

Мария Владова TNS.bg