Ако да лежите на плажа, да отпивате коктейли и попивате слънчевите лъчи ви звучи като мечтаната почивка, тогава ол инклузив курортите са точно за вас. Всъщност това може да се окаже по-изгодно, отколкото да плащате поотделно за полети, хотел на плажа, ресторанти и различни атракции – особено ако пътувате с децата, които всеки ден се нуждаят от забавление, пише "Флагман", позовавайки се на материал в британския вестник "Мирър".

Това става все по-популярен вариант и за британците. Асоциацията на британските туристически агенции твърди, че едно от четири семейства избират ол инклузив пакет тази година, в сравнение с по-малко от едно на пет през 2016 г. С някои страхотни сделки, които излизат само за около 200 паунда на човек за едноседмична почивка, не може да се отрече, че това може да бъде идеалният начин да извлечете максимума от парите си. TravelSupermarket (приложение, сравняващо пазарните цени, за да намери най-добрите и изгодни ол инклузив почивки за британците) направи проучване сред най-добрите ол инклузив пакети, предложени на британците това лято, и разкриха топ 5 дестинациите, които се оказаха най-изгодни.

От Гърция до Майорка, разгледайте окъпаните в слънце места, където със сигурност ще имате незабравима, евтина лятна почивка, пише изданието и описва няколко курортни градчета по света, сред които попадат и Слънчев бряг, Поморие и ... Бургаският залив. "Ако си мечтаете за слънце и пясък на достъпни цени – и евтина бира – тогава Бургаският залив, Поморие и Слънчев бряг на българското Черноморие биха могли да бъдат идеални за вас. Районът получава средно девет часа слънце на ден през септември, да не говорим, че има над 18 британски летища, включени в пакетите за почивка там.

Също така има много културни забележителности, ако искате да си направите дневна екскурзия, с места като включения в списъка на ЮНЕСКО Несебър – един от най-старите градове в Европа – само на кратко разстояние с кола, или внушаващите благоговение римски гробници и средновековен манастир в Поморие. Ако отивате в Слънчев бряг за седмица, тогава трябва да знаете, че цените за 3-звездна ол инклузив почивка започват от £ 208 на човек", пише "Мирър".