Рядко ни се случва да публикуваме читателски сигнал, без да се намесим с проверка, редакция или поне няколко въпроса към този, който ни го дава. Този случай обаче е по-различен. Защото проблемите, които е поставила нашата читателка Генка Антонова, и въпросите, които тя задава, както и коментарите й за управлението на Пловдив... не се нуждаят от уточняване. Даже разбираме гнева й - гняв на човек, който обича своя град и е избрал да живее точно в него. Затова публикуваме сигнала й с много малка редакторска намеса. И се надяваме тези, които са призвани да се грижат за светлината, водата, транспорта и чиновниците си, да прочетат това. И да се замислят...

Здравейте, бих искала до изплача болката си, която вече прерасна в гняв. Живея в широк център (Съдийски квартал), съвестен данъкоплатец съм и обичам града си. Много отрицание събрах напоследък към всички институции, от които зависи нормалният ми живот, но последната ситуация "ме извади от релси".

От няколко дни е черен мрак в целия квартал, което подпомогна да ми бъде откраднато нещо, което е мое. Говоря си с телефонен секретар на служба "Улично осветление", защото са с работно време на бюджетни службици. Три пъти звънях на телефон 112 - нищо (като чета и мнения на други хора, се чудя този спешен телефон за какво е "спешен"). Звънях в 4-то РУ на полицията за съдействие - нищо.

Имах малка надежда допреди малко, но уви - отново мрак, черен и канещ злото да действа.

Докога, питам Вас, господин кмете, служби като "Улично осветление" ще бъдат с работно време като на всичките ВИ чиновници? Защо когато обикновеният гражданин има нужда от съдействие, всички вие сте глухи и почиващи? Докога "В и К" ще спира безразборно водата в квартала по-често, отколкото я пуска (в почивните дни е нещо като традиция)? Докога Енергоснабдяване ще ми обяснява, че блокът е близо до трафопост, затова спира често тока?

Колко въпроси, а имам и още много, на които Вие, управляващите моя град, не можете да отговорите. Гласувах за Вас, но вие унищожавате града и моите мечти за по-хубав живот именно тук.

А темата за транспортния хаос или по-скоро ужас в момента - безумие, облечено в безхаберие - да разкопаеш целия град на шахматен принцип по едно и също време. Явно в Пловдив разполагаме със "страхотни специалисти и съветници" във всички области, които изброих.

В едно изречение - Пловдив е мрак, разкопки, но не исторически, хаос и изнервени хора, които на следващите избори ще се замислят дали изобщо да отидат до урните и за кого да гласуват. Жалко за нас обикновените хора, които Ви избрахме да ни управлявате и защитавате, но в крайна сметка се оправяме сами.

TrafficNews.bg