На 18 август бях поканен в клуб в Слънчев бряг. Бях там в качеството си на изпълнител. Отидох по рано и просто седнах до пулта да чакам моментът, в който ще трябва да изляза на сцената. Докато си чаках обаче изведнъж бе обявен код синьо. Това заяви в ефира на Нова Боби Ваклинов по повод на акта, който той получи за нарушение в родно заведение по Черноморието.

"Служителите на реда влязоха в клуба, искаха да се легитимирам, направих го, а те ми написа акт. Описана е техника, която не е моя в съставения ми акт. В него не е посочен собственик на техниката обаче. Бил съм допуснал озвучаване, но аз към онзи момент още си бях гост-посетител", каза той.

В клуба просто не са били открити нарушения и някой трябваше да обере пешкира. Не е проблемът, че е съставен акт на Боби Ваклинов. Проблемът е, че този акт е крайно несъстоятелен, смехотворен и абсурден. Казаха ми, че така им наредено от най-висшестоящите. Питах от кого? От министъра на Слънчев бряг ли? Те замълчаха. Адмирирам дейността му, но може да се насочи и към вътрешността на страната. Примерно в София подавам сигнал, но никой не откликва, защото явно не се е обадил министърът на веселието", иронично добави репортерът на "Господари на ефира". 

"Този акт е меко казано несъстоятелен. Не може като доказателство да е описана техника, която дори не е моя. Меко казано е абсурдно всичко. Преди една седмица Димчо беше на сцената в този клуб, но не беше глобен. Те не намериха нарушение и затова написаха нещо. Аз съм обжалвал актът, предстои да видя каква ще бъде глобата. Вярвам безусловно в съдебната система в България и съм сигурен, че поне в Административния съд има поне един трезвомислещ човек", каза Ваклинов. 

"Не може аз да седя до пулта на диджея и да ми е направен акт. Сякаш някоя рускиня да отиде до бара да си вземе питие и да мине покрай пулта. От там да я спрат полицаи и да й кажат "Ти си шумонарушител, съставяме ти акт". Към момента на писането на акта аз бях просто посетител. Дори не беше започнало участието ми", каза Ваклинов.