27-годишният Георги Кадиев, който беше нападнат от мъже от ромски произход в Смолян, тази вечер претърпя нова операция в клиниката по Неврохирургия в УМБАЛ "Свети Георги", съобщи за TrafficNews.bg неговата майка - Мария Камбурова.

Той все още е с опасност за живота и е със счупен череп. Жената е притеснена, защото синът й е с неплатени осигуровки в размер на около 1000 лева. Тя няма средства, за да заплати следващото лечение и рехабилитацията, която ще бъде нужна за възстановяването на сина й.

„Надявам се хората да ни подкрепят, а държавата да се намеси, за да предотврати подобно случаи на агресия”, каза още Камбурова.

Семейството ще се нуждае и от средства за последващо лечение и рехабилитация. Всеки от може да помогне. Банковата сметка е BG89TTBB94001527557306 Експрес банк - Смолян. Титуляр на сметката е брата на Георги - Филип Атанасов Камбуров.

Какво разказа още майката на битото момче - ВИЖТЕ във видеото на ТРАФИК ТВ:

Двамата мъже, които пребиха 27-годишния Георги Кадиев от Смолян, остават в ареста.

"Районният съд в Смолян прецени, че те могат да се укрият или извършат друго престъпление", съобщи пред TrafficNews.bg прокурор Георги Карпаров. 

Мъжете от ромски произход са с обвинение за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда.Ако бъдат признати за виновни, нападателите го грози затвор до 5 години

„Ако  ударът беше на един сантиметър  от слепоочието щеше да го остави на място”, това каза пред репортер на TrafficNews.bg  майката на 27-годишния Георги Кадиев, пребит от роми в Смолян.  Той е настанен в отделението по Неврохирургия в  Университетска болница „Свети Георги”.

„Пациентът е със счупен череп и с опасност за живота”, коментираха от лечебното заведение.