След като в публичното пространство беше разпространено, че тази вечер след 20 часа пловдивчани ще се събират на лобното място на трагично загиналите от катастрофата на 18 ноември, за да изразят своята подкрепа към семействата им, в интернет се появи контрапетиция на хората, които застават зад шофьора на аудито от жестоката катастрофа на бул. "Руски". Верен на своите принципи за отговорно и безпристрастно отразяване на всичко, което се случва, Trafficnews.bg публикува текста на петицията без редакторска намеса. Така, както направихме с коментарите на пловдивчани по отношение на трагедията и Любомир Трайков.

"След тежкия пътен инцидент на 18.11.2016, в който загинаха на място двама, а други трима бяха тежко ранени, бе повдигнато обвинение на шофьора, чието предимство на пътя е било отнето от другия автомобил, участвал в кървавия инцидент. Оцелял по чудо, той бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, заради несъобразено висока скорост и употреба на алкохол. Любомир Трайков бе осъден да заплати временно гаранция на стойност 15 000 лева до окончателното произнасяне на съда по случая.

Междувременно обвиняемия бе разпънат на кръст от медии и коментатори в социалните мрежи. Медиите се заиграха с новината, натъртвайки, че младият мъж е син на „влиятелен бизнесмен", че тестът му за алкохол е бил положителен, осъждайки безгласно и заклеймявайки го с определението „убиец”,  само и само да имат своята сензация. Започна и спекула с мъката на загубилите своите близки хора, без да се отбелязва болката и съжалението на оцелелите. Коментаторите в интернет пространството още веднъж получиха своя шанс да покажат омразата си към човек, когото не познават, да дават преценки, оценки и определения, да чешат езици и да пръскат омраза. Само защото някой има възможности  означавало, че е келеш, леке, наркоман, пияница, непрокопсаник и дори убиец... Рядко, но се срещаха и разумни коментари, коментари на хора, адекватни на ситуацията и съпричастни с мъката на потърпевшите, призоваващи към действие, към съчувствие, разбиране и помощ. 

Ние, хората познаващи Любомир Трайков, неговите близки, познати, приятели и колеги, искаме да подкрепим всички в мъката им! Изказваме искрените си съболезнования на близките на починалите и заявяваме нашата готовност, а и тази на Любо и семейството му да подкрепим всячески близките на пострадалите. Ние всички заставаме твърдо зад него, познавайки го добре. Ние сме съпричастни с болката на семействата, но смело твърдим, че Любо не е убиец, а потърпевш в нелеп инцидент! 

Млад, устремен, отговорен и мъдър за годините си, Любомир отдавна е и лява и дясна ръка на своя баща в ръководенето на бизнеса му. Никога не е парадирал с положение, а напротив - от ранни зори до късно вечер, седем дни в седмицата той се труди за да подсигури сигурността на работата на всички - за да я има фирмата и да не подведе доверилите им се служители и семействата им. Семейство Трайкови отдавна са едни от най-уважаваните в Първенец, не за друго, а защото винаги са помагали на хората и са дали работа на много бащи, които достойно да отглеждат децата си. В този дух са отглеждани и синовете на предприемача, заради което да се твърди нещо друго е нередно!

С едно трагично грешно решение, взето след тежък работен ден, Любо допуска най-голямата грешка в живота си, качвайки се отново на колата. Само няколко минути по-късно и една ужасна неизбежна ситуация на пътя преобръща много съдби - за огромно съжаление гибелта си намират и двама души, млади родители на 4 нещастни дечица...

Призоваваме всички близки и приятели на Любомир да се присъединят към тази петиция! Нека покажем, че ни има и ни пука! Да покажем съпричастността си към мъката и страданията на близките на загиналите! Заедно да подкрепим Любо, но и да подадем ръка, помощ и подкрепа на близките на загиналите и потърпевшите от инцидента!

Всички ние сме социално и морално отговорни и съпричастни и ще помогнем!

Ние сме с Вас!

Сметки за дарения

Fibank Първа Инвестиционна банка
BG02FINV915010UB310453
Корнелия Георгиева Петкова

Очакваме информация за други сметки и начини, по които да помогнем и на другите семейства в траур след инцидента."

TrafficNews.bg