Бензинджията, който загаси цигарата на безотговорен клиент с пожарогасител, се сдоби с международна слава. Десетки сайтове от всички краища на света публикуваха видеото със случката и разказаха историята на Христо Димитров.

Христо, както е името на бензинджията, стана популярен буквално за ден, след като видео от случката се разпространи в интернет. На него се вижда как пътник от автомобил с пернишки регистрационен номер слиза на бензиностанцията, на която Христо работи, държейки цигара в ръка. Реакцията на служителя? Да отиде и да загаси фаса на наглия младеж с един от пожарогасителите.

Статиите предизвикаха вълна от споделяния и коментари. Повечето от читателите определят бензинджията като герой, а някои дори настояват той да получи медал. Потребител на социалните мрежи, от чието име е видно, че е чужденец пък заявява, че гледка с пушач в бензиностанция може да се види само в България.

Не липсват и коментари, които определят действията на бензинджията като крайни. Един от читателите смята, че „ако това се случи в Америка, този човек щеше да бъде уволнен“.