Толкова шум се вдигна покрай този мръсник митничар, все едно президента съм убил. Това е казал Божидар Атанасов на тайния свидетел. За втори ден продължава процесът за делото за убийството на митничаря Георги Дребчев. Днес се разпитват анонимните свидетели, които всъщност всички участници в делото знаят кои са. Според сина на Атанасов това са рокерът Малено и Славчо Полицията. 

Днес свидетел под №011 даде показания в полицията, които по-късно бяха прочетени в съдебната зала..

Майката на Дребчев се разплака, като чу разказа, и я изведоха от залата.

Според свидетеля убийството е поръчано от собственика на "Готмар" Георги Тучев, тъй като митничарят нарушил негови бизнес интереси.

Тучев имал бизнес с албански бизнесмен, с който изнасяли олио. Митничарят им помагал при износа, за да могат да избягват плащането на ДДС. Дребчев обаче не изпълнил задълженията си и отношенията му с бизнесмена се влошили , твърди свидетел 011. Затова и било поръчано убийството му. Анонимният свидетел твърди също, че Божидар Атанасов е планирал да отвлече албанеца и да иска за него откуп от 300 - 400 лева.

Никъде в показанията си тайният свидетел не подкрепя тезата на обвинението- а именно, че поръчител на убийството е загиналият в катастрофа бивш кмет на Съединение Евгений Маринчешки. Всички свидетели, разпитани досега по делото правят различни връзки между собственика на "Готмар" и убития митничар. Въпреки това обаче до този момент Тучев не е бил разпитван като свидетел по това дело. Според хора от Съединение той от две години живее в чужбина и управлява дистанционно бизнеса си. 

Утре делото продължава с разпита на втория анонимен свидетел. 

Още от вчерашното заседание по делото можете да прочете ТУК!

Очаквайте подробности!