Един обикновен фиш направи готвача Петко от Пловдив 85-ия тотомилионер на България. 31-годишният пловдивчанин все още е в еуфория, радва се на медийния интерес и... приема съвети за това как да си похарчи милионите. Самият той заяви, че планира да смени начина си на живот. И отзивчивият българин веднага се втурна да дава акъл. Покрай акъла се прокраднаха и доста съмнения, даже страхове за здравето и живота на Петко. Някои от тях направо зловещички...

Като че ли най-обединяващият съвет за Петко може да се изрече с една дума - БЯГАЙ! В 80% от коментарите под статиите за сполетялата радост пловдивчанина хората го съветват да си грабва парите и да бяга далеч:

  • У нас е пълно безумие да правиш каквото и да е, ако нямаш гръб. Пич, разходи се, после си бий камшика и направи бизнеса другаде! Със сигурност ще ти върви повече, отколкото в наш'та кочина, наречена държава.
  • Да си хваща пътя и да бяга далече от тук. Докато не са му поискали да направи някое дарение. Освен ако не вярва на текста на песента на В. Маринов  "Нашата полиция ни пази"...
  • 1. премести се за 2 години в друг град + много екскурзии до близки страни (европейски) със скромна нова приятелка от новия град;
    2. вложи веднага 30% в чужди акции и облигации; 
    3. Купи си няколко едностайни апартамента и къщички за по 100 хил. евро в няколко държави и ги пусни и тях под наем, когато не си там;
  • Няколко идеи за да си доволен цял живот:
    1. Можеш да си купиш жителство в доста държави, като пример: Австралия, мисля, стуваше 1 милион долара местна валута (около 1,4 в лв.) - трябва да провериш;
    2. Можеш да си вложиш около 2 милиона в различни акции по целия свят (непременно 50% извън Европа да са!); Само от годишни приходи ще са ти 3-15 % (ако вложиш в ниско- и среднорискови)+дивиденти. Намери си финансова къща и ще го направи, като съответно управление и процент печалба и т.н.
  • При такава печалба: Изпращам Генерално пълномощно на една швейцарска банка. Идва от Цюрих Хер Шмит с предварително даден от мен фиш и генерално пълномощно, което е в централата на банката. Взема т.нар Чек, снимат го 3-4 пъти и се прибира в Цюрих. Аз след това си плащам хонорара на банката за извършената от тях услуга, оставям 70% от спечелената сума за депозит. Останалото за мен... Животът започва. Тук за 1 седмица ще дойдат поне 3-4 престъпни групи, за да ти отрежат я ухо, я нещо друго.
  • Взимай си парите, взимай си семейството и по най-бързия начин изчезвай от България! Иначе рискуваш да останеш без пари, в най-добрия случай. А с жените, които сега ще се завъртят около теб, не се захващай. Помисли защо сега са с теб. Айде стига толкова акъл, дано да имаш късмет парите да си останат твои.
  • Бягай, момче. И да не си почнал бизнес. Парите в чужда банка и само лихви и живот. Работа не ти трябва. Да не си луд да ставаш рано, да мислиш хора, нерви. Само по гръб и екскурзийки. На оня свят нищо не се взима. Виж,ако някой близък има нужда за лечение, закъсал е сериозно, дай.
  • Махай се от България, купувай къща в Швейцарските Алпи и една в Женева, част от кинтите - в банката, и върти синджирчето.

Другата голяма група "съветници", наблягат на социалния статус на ергена Петко и техните съвети, естествено, касаят ЖЕНИТЕ:

  • Тоя ще се пропие и ще пропилее парите по жени. Като гледам, натам е тръгнал.
  • Пази се повече от Жени, отколкото от Мутри. Съвет от мен и успех!
  • Момче, дръж акъла да не изтича и мисли с горната глава, че... има много акули и хиени.
  • Пълно е със златотърсачки - факт. Инак за това как, когато забогатееш, се издигаш в очите на масата - Морис Дрюон разказва в "Железния крал", първата част на "Прокълнатите крале", как крал Филип IV Красивия се е преобличал като просяк и се е разхождал инкогнито по улиците, за да разбере истинското мнение за неговата личност. Масата съди по опаковката, а не по съдържанието - винаги е било така, винаги и ще бъде. Търси онова интелигентно малцинство, което не обръща внимание на материалното/преходното.
  • Сега ще го накацат като мухи...
  • Дано си ги харчи със здраве и да не хрантути к**вите!

Даващите акъл не пропускат и темата, която може да се обобщи със стряскащото Петима мутри Петко чакат:

  • Сега може да очаква не дами, а опашка от нагли бандити, които не се знае какво ще го правят, за да му вземат парите.
  • Петко, наеми си професионална охрана - още днес !
  • Да е жив и здрав, ще я дочака опашката от жени и какви ли не други, но не би било зле да задели няколкостотин хиляди и да си купи акции от някоя сериозна охранителна фирма.
  • Но бягай от Бг веднага! Бойо ще ти прати убийци и мръсници да те изнудват!
  • Рискът от изнудване и отвличане за голям подкуп е голям! Внимавай!

Разбира се, акъли още колкото искате! Варират от "да даде за благотворителност" до "да построи детски градини". От "за какво му е бизнес?" до "да си гледа кефа, колата и къщата и само лайф". От "да дари парите на партия ГЕРБ" до "Пеца, няма ли да почерпиш?"...

Има и такива, които обличат мъдрите си съвети и размисли в проникновени сентенции за живота и парите. Например: "Имаш ли парички, обичан си от всички. Нямаш ли парички, в миг изчезват всички." Или: "Малкото пари развалят жената, многото пари развалят мъжа!" Други морализаторски съветват: "Момчето, преди да харчи, да си пусне филма ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН с Тошко Колев и да си вземе поука!" или "Да внимава да не стане втория бедняк-милионер от Пловдив само!"

Изводите? Петко ще си ги направи. За нас е ясно, че сме специалисти по даване на акъл. Особено когато става дума за управление на чуждите пари или чужд живот. Ние акъл няма да му дадем...