В редакционната поща получихме сигнал от нашия читател Тихомир Попадийски, който ни изпрати материали, "изобличаващи бездействието на общината и явното симулиране на дейност, което тотално противоречи на официалното становище от вчера на директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов". Публикуваме писмото без редакторска намеса: 

"Мултифункционалната техника на „Чистота“ обработи с калциев дихлорид близо 50-те км велоалейна мрежа, която да се ползва от пешеходците", цитира нашият читател официалната информация от Общината и продължава: Е, от снимките се вижда как и колко са обработени! За да не съм голословен, ви копирам и линк към хвалебствената статия, публикувана на сайта на ОП Чистота, където прочетох за "добре свършената" работа на същата фирма.

Става въпрос за "почистените" пешеходни зони, които не знам по каква причина общината е решила, че за зимния период ще бъдат новоизградените велоалеи?! Може би за работещите в общината компрометирането между пешеходци и велосипедисти не е проблем - по същата логика могат спокойно да обявят и пътното платно за зимна пешеходна зона паралелно с движещите се автомобили - и без това чистят само него!

Както и да е - въпреки всичките откровено малоумни коментари и решения на общинските служители ви изпращам снимков материал, който искрено се надявам да публикувате, защото засяга пряко както живота и сигурността на всички нас гражданите, така и финансовите средства, които същите граждани плащаме за измислените услуги на държавните служители. Също така в този материал се виждат огромните пропуски в почистването както на измислените пешеходни зони, за които се считат новите велоалеи според ОП Чистота, така и на официалните и обозначени със знаци пешеходни зони - тротоарите и тоталното разминаваме между казаното на думи и показаното в действия.

Въпросните снимки са от вчера 18.01.2016 г. - 48 часа след снеговалежа, или 165 000 лв. по-късно, защото простата сметка показва как след като официално община Пловдив харчи по 30 000 000 лв. годишно за чистота, това означава, че разходът за месец е 2 500 000 лв. и съответно 83 000лв. за ДЕН!!!

Ето ги и снимките:

 

Още новини ТУК

TNS.bg