18-годишната ученичка от Природоматематическата гимназия в Хасково Николета Корондилева не успя да се пребори с рака след 2-годишна битка с коварната болест. Момичето, което страдаше от Сарком на Юинг - изключително агресивен рак на костите, който поразява деца в тийнейджърска възраст и бързо образува метастази, е издъхнало тази сутрин.

“Скъпи приятели, с огромна мъка и нестихваща болка ви споделяме, че днес Ники напусна завинаги този свят. Пренесе се в измерение без болести и болка. Превърна се в ангел - хранител за всички нас, докоснал сърцата и душите ни. Отлетя, за да сбъдне мечтите си, защото за мечтите не съществуват измерения. Мечтай мило мое Ангелче! Аз винаги ще съм до теб! Страшно много те обичам!”, написа в профила си във Фейсбук майката на Николета - Росица Ленкова.

Тежката диагноза бе поставена на Николета, когато е на 16 години, пише dir.bg. Майка й, която е вдовица, призова за помощ и хиляди българи се включиха в набирането на средства за лечение на момичето.

Въпреки че претърпя няколко операции, включително трансплантация на стволови клетки, 18-годишната Ники не успя да се пребори с рака.