Георги Китипов днес е на 16 години, тийнейджърът от Пловдив няма възможност да се наслади на ваканцията с приятели, тъй като се бори с коварната болест.

Преди два дни момчето е прието по спешност във УМБАЛ „Св. Георги” поради пореден излив в белия дроб, разказват негови близки и приятели на специално създадена страница във Фейсбук със зов за помощ.

За два дни в болницата Георги е претърпял няколко манипулации:  плеврална пункция, трепано биопсия от тазова кост и лумбална пункция. След всичко това той е стабилен в добро общо състояние, разказват приятелите му.

През 2004 година, когато е едва на 4 Георги е лекуван успешно от остра лимфобластнна левкемия. През 2009-та му е поставена диагноза изолиран тестикуларен рецидив. През 2010 е изписан в ремисия.  Към днешна дата обаче младежът е с диагноза рецидив в ляв бял дроб, съпроводен от два последователни излива, изливи има и в ставите което го прави неподвижен.

Семейството му апелира за съдействие и подкрепа, за да може Георги да бъде лекуван в чужбина. Той се нуждае от химеотерапия.

Как може да помогнете – вижте изписаната сметка на снимката по-долу.

TrafficNews.bg