ПП Български възход внесе за регистрация кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници в Общинската избирателна комисия – Пловдив. 

38-годишният специалист по компютърни системи и технологии Яни Иванов, представител на частния сектор, влиза в предизборната надпревара за кмет с увереност в добрите резултати. „Вярвам, че нашият Пловдив има потенциала да бъде икономически, образователен, културен и духовен център, но му трябва умно управление“, каза след регистрацията той. В предстоящите дни заедно с колегите си ще убеждават пловдивчани, че алтернатива на сегашното управление има и тя е в програмата на Български възход.

Веселина Златанска е корпоративен финансист и регионален мениджър на най-големия пенсионен фонд у нас. Тя е кандидатът за кмет на пловдивския район „Централен“. 35-годишният предприемач и баща на две деца Костадин Беларев ще се бори за  кмет на район „Южен“. В район „Северен“ кандидатът за кмет е Таня Николова, 34-годишна майка на син, политолог и експерт-счетоводител.

 О.р. бригаден генерал Пламен Торлаков, експерт по национална сигурност,  е кандидатурата на ПП Български възход за кмет на район „Тракия“. Специалистът по автобронетанкова техника и бивш командир на 110 логистичен полк – Пловдив о.р. полк. Костадин Добрев ще се състезава в район „Западен“. Йордан Попов е на 42 години, експерт по аграрна икономика. Той е кандидатът за кмет на район „Източен“ от партията на Стефан Янев. 

Листата на кандидатите за общински съветници от ПП Български възход е експертно балансирана. Всички кандидати са с висок образователен ценз и професионална реализация. Водач на листата е кандидатът за кмет Яни Иванов, а втори е опитният общински съветник Димитър Чолаков. „Местният парламент се нуждае от специалисти, които да работят компетентно за пловдивчани. Предлагаме алтернатива за Пловдив!“, смята той.