Ексцентрична жалба от член на секционна избирателна комисия в Пловдив постъпи до РИК 16, научи TrafficNews. Жена, ангажирана с изборния ден, подала оплакване, че заради ниската избирателна активност успяла да покачи три килограма тегло.

Причината обаче е изненадваща. Членът на СИК обосновала напълняването си с липсата на работа, която я тласнала към това да уплътнява времето си с ядене. Дамата разнообразявала скуката чрез похапването на бисквитки, солети и вафли.

За сигнала потвърдиха пред TrafficNews и от Районната избирателна комисия в Пловдив. Говорителят Илиян Иванов заяви, че поради спецификата на сигнала не се касае за нарушение в изборния кодекс, съответно от комисията не са предприели действия. 

Иначе изборният ден е протекъл изключително спокойно и без нарушения в сравнение с този на 14 ноември, посочи още Иванов. 

Припомняме, че в действителност избирателната активност на балотажа в Пловдив бе безапелационно ниска – едва 33,15 процента към края на изборния ден. Това ще рече, че от имащите право на глас, до урните са се отбили 100 100 пловдивчани.

В края на изборния ден в училищата цареше тишина и спокойствие, а част от членовете на СИК бяха вече отегчени. Вероятно такъв е бил и случаят на пожалилата се към РИК 16, която е успяла да качи 3 килограма.

Спокойствие и тишина: Едва около 30% са активни в централни секции в ПловдивГласуването отнема максимум 2 минути на гласоподавател, споделят от комисиите