Бензиностанцията „VM Petroleum“ в Габрово, квартал Трендафила, беше затворена на 21 ноември 2016 г, съобщава Габрово Daily.

След запитване от страна на медията, Пресцентърът на Агенция „Митници“ е изпратила следната информация на 23 ноември 2016 за бензиностанцията: „На цитирания от Вас обект (бензиностанция „VM Petroleum“ в Габрово – бел. ред.) е наложена принудителна административна мярка „Запечатване на обект“ и „забрана достъпа до обект“ във връзка с наказателно постановление за констатирани в обекта горива, за които не са представени документи за платен акциз.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административен съд Габрово.“

Срокът на действие на наложената административна мярка е 1 месец. Към настоящия момент (23 ноември 2016) няма информация да е постъпила жалба по случая в деловодството на Административен съд – Габрово. От  „VM Petroleum“ към момента се въздържаха от официални изявления по темата.

Дискусия за затварянето на бензиностанцията на Марешки в Габрово се разрази и във Facebook групата „Нарушителите в Габрово!“. Габровската бензиностанция на Марешки отвори на 26 март тази година. На тази дата Facebook страницата VM Petroleum публикува снимки на новия обект със следния текст към тях:

„Споделяме радостта от ниските цени на горивата и с Габрово. Всички, които чакаха с нетърпение този факт могат да заредят евтино и качествено гориво в гр. Габрово, квартал Трендафил. Скоро и във вашия град.. Ние продължаваме напред!“.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg