Днес е Международният ден на младежта е на 12 август, а Пловдив ще го отбележи подобаващо. Община Пловдив, Младежки информационно консултантски център Пловдив и Младежки информационно консултантски център Младеж&КО, организират хепънинг с игри и парти от 18:00 часа в Цар-Симеоновата градина.

Община Пловдив  и МИКЦ Пловдив продължават  десетгодишната традиция да отбелязват Международния ден на младежта в Пловдив с отборни игри. Тази година той е под мотото „Разчупи се” и ще предизвика младите хора в града да преживеят една наистина нестандартна отборна надпревара, откривайки интересни факти за себе си и своите умения.

В състезанието ще участват 20 отбора, всеки от които ще включва между 2 и 4 младежи на възраст 15 – 29 години. Всеки отбор ще премине през 12 загадки – логически игри и физически предизвикателства, като критериите за получаване на точки във всяка от тях ще бъдат уменията за работа в екип, съобразителност, бързина, наблюдателност! Всеки отбор ще получава точки и за времето, с което финишира. За най-добрите ще има атрактивни награди.

Успоредно с това за любителите на настолните игри, екипът на МИКЦ Младеж&КО е приготвил възможност да играят и да се забавляват във Виенския павилион с над 10 ролеви и ситуационни игри.

Празникът ще завърши с рок концерт на групите Red Tigger u Noisy Bastardz.