Млад полицай стана хит в социалните мрежи, след като смени гума на закъсали на пътя момичета.  Вчера една на пръв поглед нормална и човешка постъпка не спира да събира лайкове в социалните мрежи. Млад полицай сменя гума на автомобил, закъсал на пътя Кюстендил – Дупница. Момичетата пътували по работа. Надя и Мария се заловили сами да сменят гумата, но не успели. Дълго време никой не спрял да им помогне. До момента, в който видели полицейска кола.

Кварталният полицай от Бобов дол Ивайло Рангелов се озовал случайно на мястото.

 „Момчето слезе от патрула, аз изтичах до него и просто му обясних, нали че сме в беда и той просто с една широка усмивка каза добре, само ми кажете,че имате  крик и гума и всичко ще се оправи”, разказва Надя.

„Това според мене е едно човешко задължение, това няма никакво значение,че съм пол служител. Всеки е длъжен ежедневно, когато има възможност да прави някаква добрина. Аз смених гумата може би за 4-5 мин”, заяви Ивайло Рангелов от РПУ Бобов дол.

Тези минути,обаче се оказали достатъчни да впечатлят двете дами.

„Постнахме това за да изразим наистина благодарност първо към него, лично и след това да покажем на обществото, че мнението, което се нагнетява към полицаите е неоснователно”, обяснява Мария. Самият Ивайло не се чувства герой.

„Притесняваме ме това, че много хора й обръщат внимание и го имат за някакво геройство, а не трябва да е така”, заяви той.