Тежко остава състоянието на 23-годишната Полина Караиванова, която пострада в касапницата на булевард "Руски". Момичето е със сериозен риск за живота, съобщават за TrafficNews.bg от УМБАЛ „Свети Георги”.

Към момента състоянието й не позволява да се извършват каквито и да е интервенции. Тя е с тежка черепно-мозъчна травма.

Както TrafficNews.bg съобщи, младата пловдивчанка пострада при катастрофа на булевард "Руски". Тя е пътувала на задната седалка на автомобила - ковчег. До нея е бил приятелят и Димитър, който е вън от опасност.

Полина е на 23 години от Търговище, студентка в Пловдив. Родителите й не са заможни хора. Майка й е учителка, а в момента жената е неотлъчно до дъщеря си.

Вуйчото на Полина коментира пред репортер на TrafficNews.bg, че шансовете на момичето са минимални.

„Шансовете й за живот са 0.00 - много по-малко от промилите с алкохол на Трайков. Казвам на пловдивчаните, съпричастни към нашата мъка за тове дете на 23 години - жертвите са 3”.

Въпреки акцията, която семейство Трайкови възнамеряват да организират за кръводаряване, момичето не се нуждае от такава. По думите на вуйчо й тя е в мозъчна смърт, изкуствено поддържат само сърцето.

„Сестра ми стои в болницата в Пловдив и плаща 50 лева хотел с учителската си заплата - не се знае кога ще я освободят поне да си я погребем, а кожодерите от погребалните бюра искат 500 лева само да транспортират тялото до Търговище. За протокола - кръв дариха всички нейни приятели и колеги, както и тези на сестра й от Ямбол”, написа мъжът.

Искрено се надяваме мрачната прогноза на вуйчото да не се потвърди и лекарите да успеят да помогнат на младата жена. 

В жестоката катастрофа на място загинаха 46-годишният водач на първата кола и 44-годишна жена, която пътувала на предната седалка. Жертвите от пежото са 46-годишният Атанас Василев и 44-годишната Виолета Стоянова от Пловдив.

Припомняме, днес водачът на аудито - Любомир Трайков, се изправи пред съда в Пловдив. Магистратите решиха да наложат мярка парична гаранция на младежа в размер на 15 хиляди лева. 12-те нарушения на закона за движение по пътищата не наклониха везните в полза на държавното обвинение. Днес стана ясно, че Трайков е бил глобяван общо 5 пъти за шофиране с превишена скорост. И след трагедията свидетелството му за правоуправление не му е отнето.

Още по темата може да видите ТУК

 

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg