Те се обичат много. До такава степен, че имат смелостта да създадат и възпитат три прекрасни българчета. Корнелия и Атанас живеят като много други семейства в страната - тя отглежда децата, а той работи и издържа семейството. Щастливи са - поне това личи по семейните снимки, които постват във Фейсбук. Приказката за двамата свършва на 18 ноември малко след полунощ, когато милионерският син Любомир Трайков помита с аудито си колата на Атанас в Пловдив.

Атанас умира на място от удара. Загива и колежката му, която пътува с него, съобщава блиц. Тя оставя сираче бебе на една годинка. Трагедията е жестока, защото младата жена е чакала 15 години, докато най-накрая успява да забременее и да роди.

В колата са пътували Димитър - племенникът на Атанас и приятелката му, която е на 23 години. Той е настанен на седми етаж в пловдивската болница. Има множество наранявания и се движи трудно. Няколко етажа по-долу е момичето, което Димитър обича. Има толкова тежки травми на мозъка, че лекарите не дават почти никакви гаранции за живота й. Получила е кръвоизлив в мозъка, има и силна кръвозагуба.
 
Димитър разказва, че катастрофата е станала толкова внезапно, че никой от хората в колата не е разбрал какво става:

"В един момент шосето беше празно, после изскочи с бясна скорост това ауди, сигурно караше с над 160 км, стана за части от секундата, удари ни, завъртяхме се, след това загубих съзнание и не помня нищо."

Любомир Трайков

Наследникът на една от най-големите транспортни фирми в Пловдив "Трайков транс" - Любомир Трайков е бил зад волана на аудито, което се заби в пежо на кръстовището на  бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“ вчера през нощта, научи TrafficNews.bg В

26-годишният Любомир е настанен в УМБАЛ "Свети Георги" с контузия на гърдите и корема. Причините за катастрофата се изясняват. Аудито се е движело в посока Централна гара, а пежото е правело завой наляво. 

Богатият наследник е бил седнал пил зад волана, научи fye TrafficNews.bg. Алкохолната проба на водача е била 0,65 промила при допустими 0,5 промила.

Нарушения са били извършени по всяка вероятност и от двамата шофьори - водачът на пежото, който е превел ляв завой, е отнел предимство, а аудито се е движело със скорост, по-висока от разрешената в града. 



 
В нощта на катастрофата Атанас работи до последно. Той се връща от обект, на който лепи рекламни надписи, когато го връхлита колата на Любомир. Съпругата му Корнелия е вкъщи с децата.

Полицаите идват в дома й около 1 часа след полунощ. Когато разбира, че него вече го няма, тя припада и викат Бърза помощ.

Драмата за семейството на Атанас и Корнелия е огромна, защото до този момент всички са се издържали само със заплатата на бащата, а майката е отглеждала децата вкъщи.

Към момента, в който Атанас е убит, Корнелия има единствено 45 лева - парите, които полицаите намират в него и й ги предават заедно с личните му вещи.


 
"Той работеше ден за ден, за да може да ги изхранва. Тя ми каза:  "Не знам как ще живея, Наско го няма, нямаме си никого, дори не мога да го погреба!"

 Тези деца не мога да ги успокоя, той беше страхотен баща, работеше денонощно, за да ги издържа, обичаха се страшно много, всеки ден ги взимаше от училище, водеше ги на карате, на футбол, готвеше ги, не знам как ще приемат смъртта му, в страшна безизходица са", разказва приятелка на семейството.

Ден след катастрофата Любомир е пуснат на свобода. Съдът счита, че няма да се укрие и приема за действителна последната проба - 0,6 промила алкохол, която е малко над допустимата.
 
През това време Корнелия, която остава сама с трите си деца се раздира от мъка и усетила цялата несправедливост, излива болката си във Фейсбук:

"В крайна сметка, младежът е освободен, пробата за алкохол се оказала на границата на допустимото, дрога - "-" и Атанас му е отнел предимство... Как ми се иска да изригна с най-грозни думи, за всичко случващо се в България, за помиярите с кинти, лишени от душа - емоционални инвалиди, но ще се въздържа! Има Бог и никой не е по-високо от него!!!"

Още по темата може да видите ТУК

TrafficNews.bg