Температурите в Пловдив ще бъдат с няколко градуса по-ниски от вчерашните, но вятърът постепенно ще утихва. Възможни са краткотрайни преваляванияв следобедните часове. Минималните температури за деня ще бъдат около 6-7 градуса, а максималните ще достигнат до 22-23 градуса.

И през следващите часове продължават предупрежденията за опасен вятър - особено в югоизточните райони и на север от планините.  Всичко това се случва във въздуха, в който има много частици прах от Сахара. 

Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, по-значителна - над планините и на отделни места, главно там, ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса, в София - около 9 градуса. 

В събота облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места в Западна и в Централна България ще превали, в отделни райони - и ще прегърми.

През деня ще продължи да духа предимно умерен югозападен вятър; привечер ще започне да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква студен въздух.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17 и 22 градуса, в София - около 17 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.