Ремонтът на булевард „Васил Априлов” продължава, макар сроковете за завръшването му да се удължиха значително.

Самият ремонт продължава да затруднява движението в центъра на Пловдив. Основна част от движението се прехвърли на съседния булевард „Руски”, но хората, чийто дом и работни места, са на или в близост до „Васил Априлов” нямат особен избор за това откъде да минават.

Това, както и инатът на други шофьори, е превърнал готовата част от булеварда в паркинг. На отсечката от Централна гара до кръговото с улица „Любен Каравелов” е пълно с коли и от двете страни на пътя. Не е изключено, а дори е твърде вероятно да видите нелепи ситуации като скъп Мерцедес, паркиран до валяк. Това е така, тъй като ремонтът продължава от колелото на „Любен Каравелов” към кръстовището с „Пещерско шосе” продължава. Все още има работа и по тротоарите, което прави трудно и преминаването на пешеходци.

Паркиралите автомобили са завзели почти целия асфалтиран участък от булеварда, но не нарушават закона, защото няма поставени знаци, забраняващи това. Проблемът тук е по-скоро свързан със съобразителността на шофьорите, които „запушват” цялата зона. Всеки, който е минавал с автомобил в съседните улички, е наясно какво късащо нервите занятие е това. Освен това там се паркира и безплатно, тъй като всички други улички в района са Синя зона.

За живеещите в района е още по-неприятно. Хората се оплакват, че паркинги няма дори за собствените им автомобили, а ежедневно там е пълно с други коли. Редовно се стига до патови ситуации, когато два или повече автомобила се срещнат в уличка, на която от паркирали коли едва е останало място да мине един. И се започва – псуване, викане, понякога и ожулени брони. Болницата, намираща се в този участък, също няма паркинг и посещаващите я хора трябва да спират стотици метри настрани.

Но е факт, че ремонтът на булеварда вече трябва да е завършен. Сред пречките пред финализирането му са дъждове, проблеми на Топлофикация и постоянното откриване на археологически находки, които задължително водят до забавяне на работата.

Вижте още във видеото:


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg