Спорът за най-висока коледна елха у нас продължава. Днес на централния площад в Димитровград пристигнаха две пожарни и множество пожарникари, но не да гасят пожар, а да мерят eлхата на центъра. Тя обаче се оказа, че е кедър.  Кметът призна, че елхата не е точно елха, но е най-високото коледно дърво. По думите тя е била 35 метра, а днес и Нова ТВ дойде да провери това твърдение, пише troyanpress.com. 

Така голямото мерене на Кедъра започна към 11:30 часа в присъствието, както на кмета, който ръководеше пожарната, така и на нотариус заради претенции за най-висока елха в Димитровград.

В крайна сметка се оказа, че елхата не е елха, а кедърът е висок не 35 метра, а 27,20 метра.  В Троян украсеното дърво е традиционна елха и като такава бе обявена по Нова ТВ  с височина от 24,60 метра.

След измерването се установи, че коледната елха в Троян е 25,10 метра. Така засега резултатът е запазен – Троян с най-висока Коледна елха  от 25,10, а Димитровград с най-високо коледно дърво (кедър) от 27,20 метра. Очакват се и резултатите от град Трън.