Умишлен палеж, предизвикан от обитател в лошо психическо състояние, е една от версиите, по които работят полицията и прокуратурата във Варна за пожара снощи. При него загинаха четирима възрастни обитатели на старчески дом. Това пише "24 часа", позовавайки се на свои източници.

Става дума за дома за стари хора "Свети Георги" където на 21 юли 2021 година стана друг инцидент-убийство от ревност на възрастен мъж. Домът за стари хора "Св. Георги" във Варна е разположен близо до болница "Св. Марина" в местността "Сотира".

Четирима загинаха при пожар в дом за стари хора във ВарнаСигналът за пожара е подаден в 3 през нощта

 

Снощи сигналът е получен в 2.59 ч. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж на сградата. Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома.

Общият капацитет на социалното заведение е 90 човека. Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината довела до този трагичен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.

Както "24 часа" писа, това е втори инцидент с възникнал пожар в дом за стари хора в последните шест месеца във Варненска област. През ноември 2021 г., деветима от общо 58-те обитатели на старческия дом в село Рояк "Топъл дом", община Дългопол, загинаха в пожар.