Турският гражданин Турай Йоздемир, който се издирва за убийство в Берлин, е арестуван на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха запознати със случая. 22-годишният Йоздемир е задържан, след като е преминал през турския граничен пункт "Капъкуле" и на влизане през "Капитан Андреево".

Младият мъж е пътувал с редовните си документи. При проверката станало ясно, че за него са издадени 2 европейски заповеди за арест, съобщава "Монитор".

Едната е от берлинската прокуратура за това, че Йоздемир е разследван за убийство в столицата на Германия. Преди това съдът на район „Тиргартен” е издал друга заповед за арест. Причината е, че Турай се е укрил след като има влязла в сила присъда. Наказанието му е от 20 месеца затвор за кражба.

Очаква се в понеделник магистратите от Хасковският окръжен съд да решат каква мярката за неотклонение ще наложат на Турай Йоздемир. Прокуратурата ще настоява за постоянен арест.

Досегашната съдебна практика показва, че при такива обвинения, срещу чужденци исканията на обвинителите се уважават от съда.

TrafficNews.bg