Отборът на Езикова гимназия „Пловдив”, по-известна като Английската гимназия победи в куиз-шоуто по биология и химия, което се проведе в Медицински университет-Пловдив. Второ място зае отборът от СОУ „Климент Охридски”, а трети бяха участниците от ЕГ „Иван Вазов”.

Съвместната инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици в 11 и 12 клас от пловдивските училища беше организирана за втора поредна година от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин и МУ-Пловдив.

„Tази инициатива беше от съществена полза за учениците, които имат желание да кандидатстват в МУ-Пловдив, защото те получиха възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета, както и да проверят знанията си по биология и химия до момента”, коментира основния организатор инициативата - д-р Любомир Паунов, който е асистент в Катедра по Специална хирургия, МФ на МУ-Пловдив и член на Ротаракт клуб Пловдив „Пълдин”.

На състезанието присъстваха и зам.-ректорът по „Научна дейност” проф. д-р Виктория Сарафян и зам.- ректорът по „Международно сътрудничество” проф. д-р Мариана Мурджева.

За отборите, класирани на първо, второ и трето място бяха осигурени грамоти и награди.

Още снимки - в галерията по-долу. 

TNS.bg