Георги Гергинов е приет по спешност в Софийска болница след сериозна контузия. Инцидентът се е случил по време на извънредния дуел срещу опонента му Кирил Михов във „Фермата”. Георги е паднал от голяма височина и се е ударил сериозно, а на мястото веднага е пристигнал медицински екип.

„След извършените първоначални изследвания и преглед стана ясно, че Георги е в добро общо състояние, контактен е и в съзнание, но ще остане в болницата под наблюдение“, коментира началникът на спешното отделение от болницата. Георги е насочен за хоспитализация в Клиниката по неврохирургия на лечебното заведение.

„Пациентът е получил травма, довела до счупване на лицевата кост, с мозъчно сътресение. Скенерът на глава е показал счупване на зигоматична кост - травма, която не е за пренебрегване. Допълнителните изследвания на цяло тяло показаха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За радост, при него няма наличие на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка.”, допълни още той.

Възможно е участието на Георги във формата да приключи, понеже след такива травми се забраняват физическите упражнения и емоционалните натоварвания.