Свобода срещу 15 000 лева гаранция за пияния шофьор, който в петък причини катастрофав Пловдив. Намясто загинаха двама души. Въпреки тежкия инцидент, съдът реши да пусне Любомир Трайков под гаранция. 

В социалните мрежи пък върви подписка с искане за възмездие и правосъдие. Има опасения, че той ще се опита да се укрие. Трайков е шофирал с 12 акта, с превишена скорост и след употреба на алкохол.

Съпругата на единия от загиналите – Корнелия Петкова, остава сама с три деца. Инцидентът преобръща завинаги живота й. Семейството сега е изправено пред пълна мизерия и бедства. Във фаталната вечер Атанас се връща от работа, когато е убит на място заедно с друг свой колега. Мъжът единствен е работел и е издържал фамилията.

Въпреки 12-те нарушения Любомир Трайков излиза на свобода срещу 15 000 лева СНИМКА

Валентин е на 10 години, Александра е на 9 години, а Константин – на 7 години. Корнелия Петкова разказа, че вече има постъпления по дарителската сметка, която е обявена в тяхна помощ. Тя обясни, че от три години си търси работа, но заради малките си деца никой не я наема.

Семейството има кредит от 5000 лева и е дадено на частен съдебен изпълнител. Корнелия Петкова дори не е имала средства, за да погребе съпруга си. В момента тя има нужда от пари за храна и дрехи за децата си. Надява се скоро да си намери работа и сама да може да изхранва семейството си.

Когато е била в полицията, тя е чула, че Любомир Трайков дори е употребил наркотици във фаталната нощ. Според нея пробите са подменени и всичко е заметено. Тя заяви, че няма финансовата възможност да наеме адвокат, за да го съди. Ще остави всичко в ръцете на държавата.

Вуйчото на 23-годишната Поли от касапницата на "Руски": Шансовете й са много по-малки от промилите на Трайков

Ако имате възможност да помогнете на почерненото семейство, ето и данните на дарителската сметка:

Fibank Първа Инвестиционна банка
BG02FINV915010UB310453
Корнелия Георгиева Петкова

ТrafficNews.bg