Трескава подготовка кипи на новото регионално депо за битови отпадъци в Пазарджик. Тече чистене на площадката край депото, а освен това е подготвен и кетъринг. Сериозната организация е заради пристигането на премиера Бойко Борисов, който днес трябва да пререже лентата на дългочакания обект.

На мястото вече има издигната тента за официалните лица, подготвена е и озвучителната система за традиционните слова при откриването на подобен обект.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и изпълнителният директор на ПУДООС Ренета Колева също са поканени на събитието. Проектът е на обща стойност 16 млн. лв.

Депото ще ползват 9 от 11-те общини в региона: Пазарджик, Пещера, Белово, Лесичово, Брацигово, Септември, Батак и Велинград. То ще бъде на площ от 145 504 кв.м в землището на село Алеко Константиново. Предстои изграждането на втора клетка, инсталации за рециклиране и компостиране.

Едновременно с тях ще започне и рекултивация на досегашното сметище, превърнало се през годините в сериозен бич за населението на околните села. Честите палежи и зловонният дим водеха до често недоволство сред тях. Предстои да се види дали новото депо ще реши този проблем.