TrafficNews порасна с още една година и хиляди читатели. 2019 година се оказа ключова не само за Пловдив, но и за информационната платформа, която днес, 1 септември, става на 5 години.

В края на 2018 година екипът на TrafficNews се зае с амбициозната задача да превърне новинарския сайт в национална медия. Надградихме чудесния пловдивски екип, създавайки втора редакция в София. Утвърдени имена от големи всекидневници и национални телевизии избраха да се присъединят към тима ни, а в екипа ни се включиха и млади репортери - умни, упорити, любопитни, критични. Такива, които обичат да задават въпроси. Някои от тях неудобни.

От първия си ден в интернет пространството, TrafficNews залага изключително на създаването на авторски новини. В епохата на copy paste новинарството, това прилича на самоубийствена мисия, но въпреки всичко най-голямата инвестиция през тези пет години са хората от екипа ни, които всеки ден репортерстват от горещите точки на събитията, коментират, анализират, разказват ви за постиженията на успелите българи - лекари, предприемачи, учители, ученици, артисти, спортисти. Новинарският сайт е и единствената интернет медиа в България, която има свой разследващ екип. Част от разследванията на Тина Ивайлова се излъчват и в ефира на Нова Тв. Ексклузивните новини, авторските текстовете и видеорепортажите превърнаха Traffic в разпознаваем бранд, не само в Пловдив, но и в цялата страна. 

Екипът на TrafficNews и останалите три сайта от медийната група - PlovdivTime, PlovdivNow и Glas.bg вече наброява над 40 души заедно с външните автори. Всеки ден над 300 000 читатели от цялата страна се информират от платформите ни. 

Имахме и трудни моменти през годината. Преживяхме най-мощната хакерска атака от създаването на сайта досега, но оцеляхме с помощта на партньорите ни от  SoftArt , които поддържат нашите платформи стабилни, дори в моментите на най-големи изпитания. Сайтът започва шестата си година с нови мобилна и десктоп версия.

Благодарим на всички наши приятели, експерти, коментатори и читатели, както и на нашите яростни критици от форума

Актрисата Бет Мидлър казва, че най-трудната част от успеха е да намериш някой, който да се радва за теб. Надяваме се , хилядите  читатели, които всеки ден отварят нашите платформи, да споделят нашия успех. А ние винаги сме готови да споделим техните! 

Честит рожден ден на целия екип на TrafficNews! Бъдете упорити и никога не губете посоката, която води до истината! 

Парашкева Иванова

Главен редактор на TrafficNews.bg