Свлачище е затрупало паркиран товарен автомобил, който се намира в района на девинското село Триград. Инцидентът е станал през нощта и няма пострадали, съобщи заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров. В района на Тешел нивото на река Триградска е стигнало почти до асфалта на пътя, който минава по брега й и има опасност за го залее, пише 24 часа.

През денонощието има над 30 сигнала за паднали камъни по пътищата и активизирали се свлачища, заради обилните валежи в областта.

Дежурни екипи разчистват голямо свлачище, което е затапило едното платно на пътя Широка лъка – Девин. Падналата скална маса и пръст е около 60 кубика. Движението се пропуска в едното платно.

От пътните служби призовават шофьорите, пътуващи по републиканската пътна мрежа в Смолянско, да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост с пътните условия, тъй като се очаква валежите от дъжд да продължат през целия ден.

„Извършва се наблюдение на всички водни обекти на територията на област Смолян, като акцента са големите язовири и реките Арда, Черна и Върбица в Златоград, които крият рискове от препълване на коритата и създават притеснения за излизане. В момента нивата навсякъде са ниски, има достатъчно обем“, каза Петров.

Заради дъждовете ски зоната Пампорово-Мечи чал е затворена днес.