Свлачището в Калайджии се активизира и заплашва да остави половината от селото откъснато от света. То е повалило електрически стълб и увеличава площта си. Проблемът е от повече от година и половина.

От община Златарица са изготвили проект за укрепване, с който кандидатствали за финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия аварии. Той обаче останал неодобрен.

"Това свлачище при големи проливни дъждове има опасност още да се активира и ако не се направи има възможност да се прекъсне и другата улица, която е единственият достъп за другата част на селото", обясни кметът на селото Бисер Чинов пред bgonair.bg.

Свлачището е подкопало основите на няколко къщи, а хората които живеят в близост, изпадат в паника при всеки дъжд. Освен това свлачище на територията на Калайджии има още две, едно от които се намира на единствения път, който свързва няколко населени места със Златарица.

Предстои от община Златарица отново да кандидатства отново за помощ за укрепването на другите две свлачища. През това време за хората остава надеждата, че следващите проливни дъждове няма да се окажат фатални.